Houten snijplank kopen?

Om heerlijke gerechten op te bereiden of serveren. Laat een houten snijplank op maat maken of koop er één uit ons topselectie van houtensnijplanken. Bekijk onze webshop of vraag een vlijmscherpe offerte aan voor jouw eigen unieke snijplank!

Houten snijplank kopen?

Om heerlijke gerechten op te snijden en serveren. Laat een houten snijplank op maat maken of koop er één uit ons topselectie van houtensnijplanken. Bekijk onze webshop of vraag een vlijmscherpe offerte aan voor jouw eigen unieke snijplank!

Onze houten snijplanken

Van stijlvolle acacia houten snijplanken tot speciaal voor jou op maat gemaakte houtensnijplanken. 

Acacia houten snijplanken

Mooie kleur van Acacia hout, om verliefd op te worden. 

Eiken houten snijaplanken

Nederlands vervaardigde eiken houten snijplank koop. Diverse maten, direct uit voorraad leverbaar!

Maatwerk snijplank op maat

Creëer jouw eigen unieke houten snijplank. Vraag offerte aan en ontvang een Vlijmscherpe prijs!

Uit het juiste hout gesneden?

Natuurlijk zoek je de beste houten snijplank om op te snijden. Wil jij een mooie houten snijplank aanschaffen? Dan ben je bij houtensnijplank.nl op het juiste adres. Speciaal voor jou hebben we de juiste snijplanken geselecteerd, om heerlijke gerechten op te bereiden en te serveren. Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om één mooie persoonlijke houten snijplank, of een serie snijplanken voor uw bedrijf. Laat het ons gerust weten!
 
Acacia-Houten-Snijplank-Styl-de-Vie-Medium-zijkant-1 (4)

Handige informatie!

Wil jij graag houten snijplankjes kopen? Maar weet je niet welk houten snijplankjes nu voor jou geschikt zijn? Dat vertellen we je graag.
Aller eerst is het belangrijk om te weten waarvoor je een houten snijplankje gaat gebruiken.
Ga je bijvoorbeeld BBQ’en zoals wij vaak doen, of heb je een feestje waarbij je tapas wilt serveren, of ga je een snijplankje gebruiken bijvoorbeeld om lekkere stukjes kaas op te serveren? Allemaal verschillende momenten waarop je heel goed een houten snijplankje kunt gebruiken.

Het formaat van je snijplank is ook afhankelijk van wat je op je één van je houten snijplankjes gaat snijden. 
Neem altijd een beetje extra ruimte in acht. Heb je bijvoorbeeld een stuk van 20 x 10 cm houdt dan minimaal 10 cm rondom extra aan, dus een plank is dan fijn als deze bijvoorbeeld 40 x 30 cm is. Dan heb je ideaal de ruimte.

Gebruik je houten snijplankjes voor je BBQ, dan zijn er twee momenten waarop je deze zou kunnen toepassen.

Bij het versnijden, uitbenen en kruiden van je vlees, echter hiervoor zijn houten snijplankjes minder geschikt vinden wij. Hiervoor gebruiken we vaker kunststof snijplankjes. Om zo eventuele kruisbesmettingen tegen te gaan.

Of gebruik bij het aansnijden en serveren van je prachtig gegrilde vlees. Als je uren hebt staan bbq’en “low en slow” of een mooi stukje vlees hebt gegrild. Dan wil je deze natuurlijk wel op een mooie manier serveren. Dat kan met robuuste houten snijplankjes. Snijplankjes zijn ideaal geschikt om je vlees op aan te snijden. Het mes wordt minder snel bot, als je snijd op houten snijplankjes en het mooie is dat op een natuurlijke manier de snede in de houten snijplank zich zelf weer dichten. Goede houten snijplankjes zijn voldoende vochtig / voldoende in de olie gezet, om zo op een natuurlijke manier zich weer te kunnen herstellen.

De ideale maat van een houten snijplank is hierbij dan ook de maat waarvoor jij graag kookt. Hou je van grote stukken vlees, neem dan niet een te klein houten snijplankje, maar ga voor een grotere houten snijplank. Ben je meer van het fijne vlees, dan kun je bijvoorbeeld één van onze kleinere houten snijplankjes kiezen.

Tapas serveren op houten snijplankjes is een heel leuke manier van presentatie. Of het nu om een feestje gaat, of gezellig met zijn tweeën. Met houten snijplankjes heb je hiermee altijd een goede manier van serveren. Zeg nu zelf, een mooi houten snijplankje met een stukje kaas en worstje erop ziet er toch veel leuker uit dan een ordinair bord. Of een kunststof snijplank. Tenminste, ik zou zeker kiezen voor één van de houten snijplankjes van ons. 

Het leuke is dat je bij het gebruik van houten snijplankjes je presentatie er top uit laat zien. Een lekker glaasje wijn erbij, of een mooi speciaal biertje als je daar van houdt maakt het natuurlijk helemaal af. Eet smakelijk en drink met mate!

Onze unieke snijplanken maken iedere keuken, barbeque of feest nét even mooier. Uit het juiste hout gesneden.

Waarom

houten snijplanken

Je vraagt je misschien wel eens af, waarom kun je het beste houten snijplankjes gebruiken?

Aller eerst moet je weten dat er natuurlijk verschillende hout soorten zijn. Het beste hout, dat voor snijplanken veelvuldig gebruikt wordt, is een relatief hardere houtsoort. Zoals Eiken, Mango, Teak, Acacia, Olijf en ook Bamboe verleent zich ideaal om goede houten snijplankjes van te maken.

Bekijk het hele assortiment aan houten snijplankjes en ga naar de webshop.

Korting op je eerst volgende bestelling?

10% korting