Grote Houten Snijplank

Ja, wij snappen het! Jij wilt gewoon een grote houtensnijplank, een eyecatcher, één waar gewoon genoeg ruimte op is. Die grote houtensnijplank hebben wij!

Ben je opzoek naar een grote houten snijplank, dan ben je bij Houtensnijplank.nl op het juiste adres. Wij verkopen de meest uiteenlopende snijplanken. En natuurlijk behoren daar ook grote houten snijplanken toe. Een snijplank met lekker veel ruimte, het grote oppervlak bied je alle mogelijkheden. Bekijk hieronder onze favoriete grote houten snijplanken.

Wil je liever geen standaard grote snijplank bestellen, maar jouw eigen snijplank op maat laten maken? Dat kan bij ons ook!

Grote houten snijplanken onze toppers:

Op de snijplanken markt zijn een aantal grote houten snijplanken te krijgen. Standaard zijn deze allemaal tot een zo’n 60cm. Uitzonderingen zijn de planken van Rough Cooking met zijn maximale maat van 80cm in standaard uitvoering is deze grote houtensnijplank één van onze grootste uit het standaard assortiment. De grote Acacia houtensnijplank van Style de Vie is ook een echte eye catcher. Deze heeft een lengte van 50cm en een prachtige donkerbruine kleur. Uniek is de zijkant van deze plank, die is robuust gelaten aan 1 kant. Waardoor de grote houten snijplank net weer wat unieker is. Hij heeft ook een kleiner broertje van 40cm dus leuk te combineren.
Daarnaast zijn er nog 2 andere planken, die van Baasboards zijn ook echt lekker stevig en mooi afgewerkt. Wel moet je ervan houden dat het logo zo prominent aanwezig is bij deze grote planken serie.

En uiteraard houden al onze grote houtensnijplanken van een onderhoudskuurtje één keer in de zoveel tijd. Waardoor ze jaren mee kunnen. 
Zit jouw plank hieronder er niet direct bij? Kijk ook even in de op onze project pagina, wij maken graag jouw snijplank plank op maat en je ontvangt veelal binnen 4 uur een offerte van ons.

Onze projecten van grote houten snijplanken

Nieuwsgierig naar onze projecten? Bekijk onze project pagina, die we regelmatig updaten met onze nieuwste projecten voor onder andere grote houten snijplanken, tappasplanken en heel andere projecten.
Hieronder een slijder van wat projecten, of kLIK HIER hier voor al onze andere projecten.

Grote snijplank van Style de Vie

Grote Houten snijplank

Eén van de mooie grote houten snijplanken zijn de snijplanken van Style de Vie. Acacia houten snijplank van Style de Vie van 50 x35 cm x 3 cm dik Acacia hout is een echte trendsetter.

Op deze grote houten snijplank kun je gemakkelijk je kalkoen, Picana en grote mooie Spareribs op serveren. Of gewoon eigenlijk alles wat groot is. De houtensnijplank heeft standaard een diepe sap geul, zodat niet alle vleessappen zo de tafel op lopen.

Bestel deze houten snijplank direct! (wil je ook zijn kleine broertje erbij van 40×29,2cm en 3 cm dik als set dat kan natuurlijk ook.)

Waarom een grote houten snijplank kopen?

Ruimte .....

Een grote houten snijplank kun je heel veelzijdig gebruiken. Het fijne van een grote houten snijplank is dat je hier alle ruimte hebt om je gerecht op te presenteren en / of aan te snijden. Handig, want dat scheelt een hoop heen en weer lopen in huis. Veelal zorg ik er bijvoorbeeld zelf voor dat ik alle ingrediënten en wat ik nodig heb op mijn plank kwijt kan. Ga je bijvoorbeeld BBQ’en dan is dat handig, want je loopt zo alles in één keer die kant op. Daarna kun je lekker buiten aan de gang!

TIP: laat je snijplank niet buiten liggen in de nacht, dat vind hij niet prettig. Ook liever niet in de schuur, waar de temperatuur verschillen te groot kunnen variëren. 

Onderhoud je grote houten snijplank

Onze adviezen

Een grote houten snijplank mag je niet in de vaatwasser doen. Dit past gelukkig ook niet. 
Je kunt hem dan ook het beste gewoon afwassen met een klein sopje en warm water. Even flink schrobben met een borstel en droog de grote houten snijplank daarna goed af met een theedoek. Zodat je hem niet te nat terug zet in de kast. Als de snijplank doffer begint te worden, betekend het dat hij een onderhoudsbeurt nodig heeft. Hiervoor hebben we verschillende artikelen te vinden in de categorie onderhoudsproducten.

Grote snijplank aanrecht

Een mooie grote snijplank op het aanrecht

Regelmatig krijgen we de vraag of we niet een plank kunnen maken voor op het aanrecht. Een grote snijplank voor het aanrecht is veelal een plank die altijd daar blijft liggen. Het is een snijplank die in het element is meegenomen. Je kunt hem op het aanrecht los neerleggen, maar sommige mensen plaatsen hem ook wel in het aanrecht. Er tussenin, zodat het blad ietsje omhoog staat en de grote snijplank netjes in het aanrecht valt. Wij werken veel met Eikenhout, maar je kunt bijvoorbeeld ook Beuken gebruiken, of Beukenhout met slaap erin is ook erg mooi.

Laat het mij gerust weten wat je wensen zijn. Dit kan via ons offerte formulier voor een grote snijplank voor het aanrecht.

Grote snijplank of hakblok?

Wat heb je nu eigenlijk nodig?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een grote houten snijplank en een groot hakblok? Op zich zegt de naam het, maar wat betekend het voor je uitstraling van de plank?
Het verschil zit hem in de houtnerf en opbouw van de plank. Bij een snijplank, wil je dat de nerf tegengesteld van je snijrichting is gemaakt. Zodat je echt je gerecht met een goed mes kunt snijden. Bij een hakblok wil je eigenlijk dat je met een hakmes kunt hakken, zonder dat je direct je plank stuk maakt. De bouw wijze hiervan is dan ook een “kopse plank”. We zetten de nerf rechtop. Waardoor het mes in het hout slaat, maar er ook weer gemakkelijk uit te halen is. Daarbij het doel is, dat je dus niet heel je plank, kapot hakt. Dat zou namelijk wel gebeuren als je hiervoor een snijplank zou gebruiken.